Aile olabilmek

İnsanların birbirlerini katlettiği. Kendimizi en çok güvende hissetmemiz gereken yer olan yuvalarımiz da kadınların , cocuklarin öldürüldüğü bir dönemde aile olabilmek, aile olmaya çalışmak, aile olabildiğimize sevinecek duruma gelmek bir okadar üzücü , bu acımasız düzenin içinde aile olabilmekte insan  için ayrı bir gurur. Peki bu gurura nasıl ulaşılır ? 
Aslında aile olmayı başarabilmek için çıktığımız yol da eşlerin rolü çok büyük. Kadın tek başına bir çok şeyin üstesinden gelebilecek güce ve yeteneğe sahip ama aile olma kısmında kadın ,rolün büyük kısmını üstlense de erkek kendi üzerine düşen görevleri hakkıyla yapmadığı sürece maalesef aile olma kismi hep yarım kalıyor. Şimdi şöyle düşünüyorum,  esim işten eve geldigin de kapıdan girer girmez kendini çocuklarına bırakmasa üstünü bile çıkarmadan onların yüzünü güldürmeye çalışmasa , kapıdan girdiği gibi selamsız sabahsiz gidip içeri otursa ,aksam yemeği için sofraya oturduğun da bundan keyif aldığını bizimle olmaktan mutlu olduğunu belli etmese , bunun yerine bir an önce yemeğini yiyip kalkmayı düşünse, aksam çok yorgun olmasına rağmen yemekten sonra çocuklarıyla oyun oynamak yerine , eline kumandayı alıp yatsa öylece, yine cok yorgun olmasına rağmen cocugumuzu uykuya hazırlayıp kitabini okuyup uyuyana kadar yanında beklemese,  bunun yerine oturup çayını içse, çocuklarımız için benimle işbirliği halinde olmak yerine , Çocuk ağlamasın ya yapiver istediğini ya da git oğlum bakma annene yap istediğini dese , sırf çocuklarımız öğrensin görsün diye eşine karşı kibar iltifatli konuşmak yerine , kaba saba bir adam olsa, izinli günlerinde dinlenmek yerine ailesiyle neler yapacağıni planlamasa ,hasta olduğum da çocuklarımiza bakacak kadar bilgiye sahip olmasa ve ne olur ne olmaz bende çocukları yıkamayı ogreneyim , alt almaya bileyim demese gibi bir çok şey ufak ama önemli detayla aile olmak çok basit ama dediğim gibi erkeğin rolü büyük ve kadın bunu tek başına yapamaz. 
Her ailenin iniş çıkışı olur , anlaşamadığı konular , durumları olur , bazen kavga eder bazen tartışır ama iki kişinin aynı evin içinde işbirliği içinde olup birbirini tamamlamaya çalışması bence iki zıt karakteri bile aynı çatı altında bir ara da tutar . En azından bizi tuttuyor ☺ 

Yorumlar

Popüler Yayınlar